Sunday, April 20, 2008

CE ESTE VIATA?

un post pe care tot aman sa-l scriu insa ziua de azi m-a convins!
PT TOTI CEI CARE SI-AU PUS MACAR 1 DATA INTREBAREA "CE ESTE VIATA?"
..... o chema alexandra.se mutase la mine in liceu in cls a 10-a. era inalta,cu parul lung si niste picioare interminabile,manechin in toata regula!trebuia sa faca reclama la sampon dar nu voia sa-si vopseasca parul...m-a ajutat sa organizez balul bobocilor in anul respectiv.apoi s-a mutat si sorana in aceeasi clasa,au devenit cele mai bune prietene!
am terminat liceul si n-am mai tinut legatura.prin anul 2 de facultate eram la pizza hut pe mosilor si deodata mi-a atras atentia o fata care intrase pe usa...era inalta,cu acelasi par lung,o fusta scurta de blugi,un tricou roz si..... o burtika de toata frumusetea!!era insarcinata !m-am mirat pt k era destul de tanara sa faca un copil.insa se vedea cat e de fericita,radia si am ramas muta de uimire!am fost asa de fericita pt ea....si ce daca era prea mika,si ce daca nu avea facultatea terminata,si ce?
apoi am intrat in a.s.i.a si am aflat despre prietenia ei cu sorana.ii spunea "sis" pt ca erau ca doua surori!pe vremea aia visam si eu ca intr-o buna zi o sa-mi iau permisul de conducere si o masina,de care o fi numai sa fie a mea!alexandra era o proaspata soferita si ah,uitasem sa va spun ca intre timp nascuse 2 ingerasi,2 baieti gemeni.iubitul ei cu care trebuia sa se casatoreasca (isi comandase deja rochia de mireasa) ii cumparase un matiz pana invata sa se mai descurce inm trafic.a venit sa ne ia de la repetitii pe mine si pe sorana (ele se duceau la carturi).deci gata,voiam si eu matiz.....
peste cateva saptamani ma suna sorana : "fata,sis a murit!"plangea.....
ea si sotul ei impreuna cu inca un cuplu (toti 4 sub 30 de ani) au plecat la peste spre alexandria.k sa nu strice bunatate de bmw cu pestele din balta (asa s-a presupus) au plecat cu matizul,nu se stie de ce au intrat intr-un tir,toti 4 au murit!!!gemenii aveau cateva luni si au ramas fara ambii parinti,rochia de mireasa era pe drum....
am fost la biserica unde erau depusi,sicriele acoperite cu satin alb,dedesubt se cunostea ca era "ceva"...atat mai ramasese....poza cu ei imbratisati,poza cu ea cand zambea,cu parul ei lung........ma uitam si nu-mi venea sa cred....pe cruce scria 1983 anul in care m-am nascut si eu,puteam sa fiu eu in locul ei...numai asta aveam in minte...si mirosul ala de formol pe care n-am sa-l uit toata viata mea .......
sorana era distrusa!nu s-a putut duce la inmormantarea lui "sis" a ei pt k noi aveam emisiune la mare..........la biserica discutii "i-au adunat in pungi","erau toti decapitati"...........
CE ESTE VIATA??!!
azi am venit de la cluj.nu a plouat,nu a nins,a fost soare si frumos,natura a inviat !am vazut 11 accidente pe drum(un record si pt mine avand in vedere k bat tara in lung si-n lat de aproape 5 ani).la intrarea in bucuresti un lant de 6 masini ciocnite peste 50 de metri inca 2 si peste alti 100 de metri inca 2 .....vreo 3 masini rasturnate pe traseu,era sa vedem un accident in direct,un tir si un logan...si multe altele!
DECI CE ESTE VIATA??IN FIECARE ZI TRAGEM CATE UN LOZ.....CASTIGATOR SAU...NU!
ne nastem pt a incepe sa luptam,sa castigam respect,un loc in societate,un loc de munca pt a supravietui de pe o zi pe alta.viata se rezuma pt cei mai multi dintre noi la servici si acasa.nu mai avem timp........pt nimik,nici pt noi,nici pt cei din jurul nostru,uitam de detalii,uitam sa fim fericiti ,uitam sa traim!trecem prin viata pe nesimtite si momentele de fericire sunt tot mai putine,traim din inertie fiind vesnik nemultumiti,vesnic stresati.niciodata nu avem suficienti bani sau suficienta dragoste!as putea continua la nesfarsit..........ne trezim apoi la varsta la care iesim din cabinetul doctorului cu diagnosticul ...cancer sau trebuie sa se intample vreo oroare sa ne trezim!din pacate ne trezim cand e prea tarziu sau nu ne mai trezim deloc...!
CE ESTE VIATA? (dumnezeu sa-i odihneasca pe toti cei ce au pierit inainte de vreme....)

7 comments:

Bibi said...

hmmm....desi e trist si urat ,e totusi FOARTE ADEVARAT!si cand te gandesti ca zilnic se intampla zeci de accidente ...oricand poti sa mori si poti fi vinovat sau nu de asta ..
trist :(

Craiasa Zapezii said...

Trist, f.trist... Asa le-a fost scris! As vrea sa pot spune mai multe dar nu-mi gasesc cuvintele.

Anonymous said...

Nu m-am putut abtine fara sa nu plang :( am citit povestea lui ,,sis" a Soranei .. si cand ma gandesc ca si eu cu cea mai buna prietena a mea ne spunem ,,sis" imi vine sa plang numai cand ma gandesc la povestea citit mai sus! Ne suntem si noi ca surorile , toata ziua impreuna .. ne mai certam noi de fff multe ori .. dar din pacate poate uneori nu constientizam ca ziua urmatoare poate fi fatala ptr noi si sa nu ne mai vedem niciodata, si doar atunci iti vei da seama cu adevarat ca acele certuri nici nu trebuia sa existe!!
Silvia .. sa stii ca de n ori ma intreb si eu ,,CE ESTE VIATA? DE CE TRAIESC IN ACEASTA LUME?' , insa sunt intrebari fara raspuns .. uneori , cand sunt trista .. cand ma simt singura si nu e nimeni alaturi de mine , ma inchid in baie sau in camera si vorbesc cu Dumnezeu si il intreb : ,,De ce a trebuit sa ma nasc eu ? Mai bine ar fi fost sa nici nu ma nasc, nu i-as fi lipsit nimanui" .. dar dupa doar cateva minute , dupa minute de gandire imi dau seama ca spun prostii .. ptr ca multi , fff multi si-ar dori sa traiasca .. sa nu sufere de o boala .. si totusi sufera sau au aceea boala , iar eu care sunt sanatoasa gandesc asa cum gandesc ..
Accidente se intampla mii si mii , acum 2 saptamani a fost un accident fff grav langa orasul meu , la doar cativa km .. o femeie tanara si-a pierdut viata , avea doar 24 de ani , si avea o fiica atat de scumpa si de dragalasa .. o cunosteam pe pers. decedata .. avea un suflet f frumos si isi iubea fetita si sotul mai mult ca orice pe lume .. dar asa i-a fost scris, Dumnezeu a luat-o prea devreme langa El .. trist dar adevarat .. Eu mi-am pierdut unchiul acum 5 ani .. ptr mine acest unchi era fff important .. il iubeam mai mult ca pe propia mea viata desi era doar un unchi , dar stia sa ma asculte , sa-mi dea sfaturi atunci cand aveam nevoie ..dar intr-o dimineata cand mami mergea la servici a vazut ca o multime de oameni stau in jurul unei persoane , la un colt , era unchiul meu , picat pe jos .. era pe moarte .. in drum spre spital a murit .. eu cu fratele meu eram la scoala , eram fericiti ptr ca in ziua respectiva ne sarbatoream ziua de nastere .. am ajuns acasa si nimeni nu a spus nimic , pana cand mi-am dat seama ca ceva nu e in regula si am intrebat-o pe mami : ce s-a intamplat ? ce e cu aceste fete ? si ea mi-a dat vestea trista .. am luat-o la fuga .. a inceput ploaia si eu fugeam in oras , am fugit in parc si plangeam .. acum au ramas decat amintirile frumoase petrecute alaturi de el .. si cel mai trist lucru este ca l-am pierdut exact de ziua mea , pe 9 ianuarie 2003 .. a fost si va ramane ptr toata viata mea cea mai trista zi din viata mea, si inainte cu o zi am vb cu el ca de ziua mea sa ma viziteze , si nu a mai fost asa , nu mi-am putut lua la revedere de la el , daca macar ptr asta as fi putut avea timp , sa-mi i-au la revedere si sa-i spun ca il iubesc .. a fost luat prea repede de langa mine si de langa familia mea, a fost fratele bunicii mele .. dar stiu ca acum el e acolo SUS si ne priveste si imi asculta rugaciunile ..
Nu exista zi in care sa nu ma rog .. poate doar atunci cand sunt fff obosita si nu mai am putere , dar si atunci imi fac cruce si ii spun lui Dumnezeu : iarta-ma doamne dar nu am putere azi sa ma rog .. de multe ori cand imi este fff dor de unchiul meu .. ii vorbesc .. privesc in sus si ii vorbesc de parca ar fi langa mine.. si il simt langa mine , desi nu imi raspunde stiu ca ma aude si imi multumeste ptr ca ii sunt si acum alaturi cand el nu mai e pamant .. Dragii mei .. cand va este ff dor de cineva drag si nu mai este printre voi , vorbiti-i , si veti vedea cat de bine va veti simti dupa .. si fiti siguri .. aceea persoana se va bucura ca inca va aduceti aminte de el/ea!!!! Pentru ca la cimitir mergi .. cu siguranta dar totusi nu e acelasi lucru cand ii vorbesti la cimitir sau cand ii vorbesti de-acasa .. poate ma credeti nebuna ptr ca eu fac asa , dar credeti-ma .. ma simt mult mai bine dupa ce vb . cu el :P dupa ce ma descarc ..
Ascultati-mi sfatul !!!
Sper ca nu v-am plictisit cu ceea ce v-am scris , dar m-a emotionat fff tare povestea pe care am citit-o , scris de tine Silvia .. te rog mult Silvia , chiar ff mult sa-mi spui cateva lucruri cu tot ceea ce ti-am scris aici

Anonymous said...

da...mi-aduc aminte si eu de ce s-a intamplat atunci...si desi stiam povestea...acum cand am recitit-o dupa atatia ani...mi se pare la fel de ingrozitoare...Dumnezeu sa-i odihneasca!

sylvia said...

mereiss te inteleg perfect,fiecare dintre noi are diverse "metode" de alinare a sufletului si de a fi aproape de dumnezeu.uneori viata ne depaseste dar asa cum spunea cineva "viata este mai mare decat problemele ei",asa k buna sau nu trebuie sa o traim.tot ceea ce putem face este sa incercam sa ne bucuram de fiecare lucru bun care ni se intampla si sa stim sa pretuim tot ceea ce este frumos.vezi,stau bine cu teoria si de multe ori reusesc sa o pun in aplikare dar uneori ma intreb.....de ce?cum functioneaza tot sistemul asta ceresc?pe ce criterii unii mor inainte de altii ?si tot asa.......e o intreaga filosofie in ziua de azi sa mai fii fericit!!

Anonymous said...

muuultumesc Silvia :*
Multumesc ca iti faci timp sa-mi rasp si sa le scrii si fanilor tai!!!
Esti o dulceataaa

al1ntatuuu said...

foarte frumoasa poveste , nu e de uitat ...