Wednesday, April 2, 2008

o alta viziune asupra vietii...

"Visuri fara identitati.Istorii construite,spulberate,refacute,din condei.Zambet senin,calm,linistit.Suferinta exista numai daca vreau eu s-o inventez,ca sa nu ma plictisesc.O pot transforma in bucurie intr-o clipita.
Ce-mi pasa mie ce face X,cu cine se intalneste Y,de ce nu raspunde la telefon Z?!Ca membru cu drepturi depline al Societatii Oamenilor Singuri,gasesc oricand o colega cu care sa impart cafeaua.Sau cina.Sau patul.Mai putin visurile.Vreau sa continui sa le pun orice fatza doresc,orice identitate,orice contururi.
Vreau sa ma intristez numai din cauza ghinionului la loto.Vreau sa ma preocupe numai eventualul sunet straniu al motorului masinii mele...
E urat sa inseli persoana care te iubeste.Mai bine nu te lasi iubit.E urat sa fii gelos.Mai bine nu iubesti.E trist sa fii parasit.Mai bine ramai singur.E trist sa parasesti.Mai bine sa n-ai pe cine.
Ma trezesc linistit dimineata,stiind ca n-am nici o obligatie.Nu uit nici o aniversare,pentru ca nu aniversez nimic.Cochetez cu cine vreau,constiinta nu ma deranjeaza.Sun pe cine vreau,si daca vreau,n-am promis nimanui c-o s-o fac.Nu framant mobilul intre maini,asteptand o chemare ce nu mai vine.N-am cerut nimanui sa-mi spuna ce face,unde se distreaza,ce a patit la cumparaturi...N-am stabilit cu nimeni ca fix la 9 seara sa ne uitam la steaua polara si sa visam ca privirile ni se intalnesc acolo.
Nu-mi fac fotografii,n-am cui sa le trimit.Nu astept fotografii,nu mi-e dor de nimeni.
Nu ma grabesc spre casa,nu ma asteapta nimeni.Nu intarzii la intalnire,n-am cerut nimanui sa se intalneasca cu mine.
Deschid calculatorul din plictiseala.Eventualele mesaje noi imi lasa sufletul la locul lui.Pentru ca n-am asteptat nici un mesaj..
Nici un prieten nu se jeneaza sa-mi spuna cu cine m-a inselat iubita,in lipsa mea.N-are cine sa ma insele.Nici un neprieten nu-si propune sa-mi seduca iubita,nu pentru ca ar fi grozava,ci doar asa,ca sa se poata lauda.N-are pe cine seduce.
Nici o femeie nu-i spune iubitei mele "lasa-l draga,e departe,tu profita si distreaza-te cat poti,hai sa-ti arat cum se face".N-are cui spune asta....
Nu ma straduiesc sa ma fac placut,sa scriu pretentios,si nici sa demonstrez cat sunt de destept.Nu vreau sa cuceresc pe nimeni.
Nu urmaresc cu privirile triste femeia care se plimba fericita,la brat cu alt barbat.A fost eventual o poveste de o noapte...
Nu ma doare sufletul,pentru ca sufletul nu doare.Nu-mi plange inima,pentru ca inima nu are lacrimi.Nu mi se umezesc ochii,daca nu ma irita fumul tigarilor.
Nu-mi blestem zilele pentru ca m-am indragostit de o femeie casatorita,sau prea tanara,sau prea frumoasa.Zilele mele sunt binecuvantate de linistea singuratatii...
Nu caut prin dictionare expresii celebre ca sa-mi definesc sentimentele.Am aflat recent ca s-au inventat cuvintele simple,pentru "buzunarul" cetateanului de rand.
Sprijin miscarea sociala a celor care solicita respectarea dreptului la 8 ore de odihna,zilnic,pentru gainile ouatoare.
Sunt alaturi de stralucitul nostru politician,care si-a propus sa "termine cu foamea in lume si cu pacea mondiala"

scris de un prieten al meu bun,bun de tot!
astept cu interes opiniile voastre

6 comments:

Robert said...

Ce sa zic foarte foarte frumoase cuvintele prietenul ala are inspiratie , bravo. imi place foarte mult

DeeDee said...

imi place ca are si profunzime, si un pic de sarcasm ;)

Anonymous said...

are mare dreptate!!!!:))cateodata e bine sa nu aiba cine sa te controleze si sa te sune non stop sa te intrebe pe unde umbli si cu cine...pe de alta parte cateodata nu!oricum imi place mult de tot...

Anonymous said...

Foarte frumos .. este bine gandit si spus din suflet .. felicitari celui care l-a scris!

Anonymous said...

:)) merge la o cafea pe fundal de chilling my soul in deplina meditatie cu fiecare din noi.
Felicitari, nimeni nu o putea zice mai bine!

sylvia said...

ma bucur ca place piesa asta!eu nu ma pot satura de ea!si dap,se asorteaza de minune cu o cafea cu scortzisoara.