Monday, November 16, 2009

FITZE DE "VEDETA"


In ultima vreme am observat ca"fitza" este ridicata la rang inalt si care mai de care vedeta autohtona isi doreste sa fie "ca afara", ceea ce nu este rau numai ca ,in loc sa ne ridicam standardele in materie de muzica ,suntem din ce in ce mai sclifositi cu privire la ....alte lucruri.
Este trendy sa fii cat mai inaccesibil,cat mai inabordabil ,sa strambi din nas daca nu ai nus' ce vedere la camera hotelului,sa treci in contract clauze demne de Beyonce ,in fine ...este la moda sa ai fitze!
In ultimele luni am ramas masca atunci cand toti se minunau ca ne comportam ca niste oameni normali(eu si colegul rynno) si spun asta fara vreo falsa modestie! Sa nu va mai povestesc ce gura sloboda au organizatorii de evenimente vis a vis de anumiti colegi de breasla,cate istorioare "suculente" si cu siguranta un pic exagerate am auzit....!
Asta m-a pus pe ganduri.....
Sa faci criza de nervi ca in meniul restaurantului la care mananci nu au nu stiu ce sortiment de fructe de mare ,sa pui conditii de genul "eu nu vreau sa cant inaintea artistului cutare" sau eu vreau sa cant la sfarstit pt ca sunt smecher/a,sa canti in nu stiu ce club si sa-ti comanzi nu stiu cate sticle de bautura( mizand pe asazisul protocol) numai pt ca esti "vedeta" si totul ti se cuvine (si mai ales pt ca stii ca este MOCA),sa te plangi vesnic ca esti agasat de fani dar cand nu te recunoaste cineva in vreo conjunctura te simti profund "ofticat".
Am vazut copii care au stat ore intregi sa-si vada trupa preferata,s-au chinuit sa ajunga aproape de ei pentru a lua autograf si cu ce s-au ales : "da-i ma in plm ca nu avem timp". Iar apoi facem liste intregi cu id-urile "fanilor" si dam massuri sa ne voteze in topuri, si tinem discursuri ipocrite care incep mereu cu "multumesc in primul rand fanilor".
Pt toti acei care" o ard ca la Hollywood" (fara sa fac vreo referire la Alex care mi-e f simpatic) dar au uitat de unde au plecat,pt cei care cred ca sunt niste genii nedreptatite si daca traiau in America sigur deveneau staruri,pt cei care mananca muschi de vita de 50 ron numai cand masa e platita de organizatori ,in rest preferand pateuri de la benzinarie,pt cei care dezbat "profunde teme sociale" atunci cand sunt "fumati".........(propozitia ramane in aer,completarea o faceti voi)
PS: am o poza cu dedicatie : sa vedem cati recunosc..........

33 comments:

Apple Juice Official said...

cei mai buni mici la dedulesti pe dealu negru... locul ala i l`as recomanda marei artiste " INNA ".

sylvia te sustin in tot ceea ce zici. urmareste la me pe blog ceea ce am scris de "prietenii" mei de la deepside...

SYLviu said...

vorba lui dragos....doamne ce mici au aia acolo :)) ...tin minte ca am venit odata de la un meci si am oprit acolo sa ne refacem :)) ... iti dai seama ca le-am facut alora vanzare cat pentru o saptamana cand o echipa intreaga foarte infometata ..a inceput sa comande mititei :))

SYLviu said...

vorba lui dragos....doamne ce mici au aia acolo :)) ...tin minte ca am venit odata de la un meci si am oprit acolo sa ne refacem :)) ... iti dai seama ca le-am facut alora vanzare cat pentru o saptamana cand o echipa intreaga foarte infometata ..a inceput sa comande mititei :))

Miro said...

ce aveti ma toti cu inna? e o mare artista in viata!!!:)))

DCTiron said...

Sincer şi eu am rămas surprinsă cât de naturală şi spontană poţi să fii şi asta pentru că am mai avut nişte experienţe cu ''vedete'' din alte zone ale muzicii şi nu mă aşteptam să fii atât de prietenoasă.

P.S. Abia aştept să ne vedem la Iaşi în decembrie ;))

Take care!

simona said...

Poate ca nu vei posta comentariul dar aici se incadreaza si prietenul Connect-r care este un mare star.Nu uita niciodata sa specifice faptul ca multi nu-i pot pronunta corect numele.Sa nu vorbim de scarba cu care trateaza fanii(aceia pe care ii iubeste mult).Noroc ca are niste dansatori...jos palaria.E un artist bun dar putin bun simt(care la tine sylvia se gaseste din plin,si nu te laud,e un merit al tau)nu i-ar strica....si putina modestie.

simona said...

apropos,nu-i nimic rau ca mananca mici :),sunt buni.

SYLviu said...

a... ca tot ati vorbit voi de inna :)) tocmai am vazut pe net un interviu cu ea. daca vreti sa va fac o seara frumoasa intrati aici http://www.apropo.ro/lol/engleza-innei-a-avut-un-accident-video-4702267

Robert said...

Tot timpul am apreciat si apreciez in continuare la tine ca nu uiti de unde ai plecat, esti ofata deosebita si nu as putea sa te compar cu alti artisti din romania nici macar 1 gram. esti foarte diferita fata de ei si te felicit pentru asta. Multe felicitari pentru ceea ce faci, si pentru ceea ce esti. Te pup

Apple Juice Official said...

pai simona tu ai crezi k ai sa o vezi vre`o data pe inna sa manance mici akolo?!... eu n`as crede asa ceva :) dar eu i`as da 2 mici si celor de la deepside le`as da altceva :))

Miro said...

silviu...asta e foarte old...am ras de prea multe ori la faza...da ma rog, tot amuzant ramane.

Apple Juice Official said...

imi place enorm asta : "...pt cei care mananca muschi de vita de 50 ron numai cand masa e platita de organizatori ,in rest preferand pateuri de la benzinarie...". Ma amuza teribil. Dar aici deja nu mai sunt fitze :) ne ducem catre alt plan si celor care fac treaba asta as vrea sa le pun o intrebare: Ce sat/comuna faceti de ras?

Canguru' said...

Ei si fotbalistii... Sylvia, adevaratele caractere se vad la oamenii cu mare valoare! De exemplu, pe voi v-as compara cu Chivu: profesionist pana in maduva oaselor in teren si in afara lui, familist, extrem de respectuos!
Ce e cu Dedulestiul? Acolo opresc si tiristii, si vaduvele, si VIP-urile...

merediss said...

Mmm .. zici Syl ca multi au fost surprinsi de faptul ca si voi sunteto ,,oameni normali"?? Oare ce ii face sa creada ca sunteti mai altfel decat noi toti ceilalti? Oare au uitat ca pe toti ne vegheaza aceeasi ingeri si acelasi DUMNEZEU??
Eu am inteles cu adevarat ce inseamna sa fii ,,vedeta" atunci cand am petrecut cu Celia o saptamana intreaga .. in care am fost la ea .. si a, locuit la ea timp de o saptamana .. ptr ca m-a invitat, fiind prietene .. S-a comportat atat de normal .. fara fitze si nu ca si oi ,,vedeta" , pentru ca, nu e cu nimic altfel decat noi toti .. Mare respect pentru toti aceia , ,,vedetelor" care desi sunt ,,vedete" se comporta cu niste oameni normali, RESPECT!!! Si aici Syl esti si tu inclusa :)

Apple Juice Official said...

Pai zici tu de Celia k s`a comportat normal k erati sau sunteti prietene. Dar knd am fost la un show unde ea trebuia sa cante au inceput pretentiile. dupa cum scrie si in acest post ( consumatie mocca k ea e CELIA, si nu 5sucuri... consumatie de cateva mil k era cu o turma de oameni dupa ea; a vrut o masa retrasa, la VIP k ea nu sta cu toata lumea si multe altele)... asa k nu o mai ridica in slavi k nu e vre`un inger :D si mai stiu si de de altii dak vreti

sylvia said...

mai dragos ,pai daca nici artistul nu sta la masa VIP atunci cine dracu sta?! mi se pare normal sa ceri o masa mai retrasa ,cu privire la protocol, mi se pare de bun simt din partea patronului de blub sa-ti dea o sticla de whisky sau niste sucuri,imp e sa nu ceri 4 sticle spre exemplu! sa stii k daca e sa o luam pe partea cealalta am intalnit o groaza de patroni/ manageri/organizatori care nu au pic de bun simt,cluburi in care m-am schimbat intr-o camera cu 15 animatoare unde nu aveai loc sa arunci un ac,sau mai grav nu exista loc in care sa te schimbi,club de fitze unde mi-am platit si apa plata sau am stat 2 ore intr-un birou pt k nu exista o masa in club pt noi,artistii. Fazele astea mi se par de cacat,sincer! Sunt lucruri care tin de bun simt!

Miro said...

ma mie mi se pare normal, cum a zis si silvia, ca artistu cand presteaza in club sa poata sa bea un suc, o apa, etc din partea organizatorilor.pe de alta parte am citit si ce a scris dragos la el pe blog...cu deepside si barbulescu si nu mi se pare normal ceea ce au facut ei!ma rog, eu cred ca totul tine de bun simt.din pacate artistii din Ro nu prea au asa ceva. s-ar putea chiar, ca x sau y din romania sa abia mai multe pretentii decat gaga sau rihanna, de exemplu!

btw, daca bine tin minte ai patit si in heaven asa ceva, nu?

sylvia said...

in heaven si nu numai !atunci comandasem 2 red bull si 2 pahare de jb , nici vorba de o sticla si pt ca erau erau la masa 6 persoane,eu ,dansatoarele si voi a venit chelnerita si a spus ca patronul nu asigura protocolul decat pt mine si dj rynno de parca cerusem vreo 4 sampanii!Am mai cantat de atunci in heaven si au mai venit niste prieteni din bucuresti si tot ce am consumat,am platit!

Apple Juice Official said...

eu nu vorbesc de o consumatie de 1mil sau 2mil la masa, kre intra pe protocol.eu ma refer la consumatie adevarata. adik 2st de whisky, cocktailuri si etc. exemplu cel mai bun este daniela crudu... aku dak ma tragi de limba iti spun. a venit la club ea cu gagicu, sorasa cu gagicu, un prieten de`al gagicului ei si ala cu femeia si ink 2 pitzipoance. si au avut consumatie de 10mil.intelegi sau nu crezi?!... iar ea cere si 200euro pe ora ca sa fie MC.dar nu face nimic.zice doar 5 cuvinte in 2 ore.si eu la cluburi knd mixez, sau la baluri primesc protocol.e normal...dar nici de 10mil :)... si cum spui tu sylvia cu patronii aia sunt nesimtiti...si revenind la celia si aia a facut consumatie mare... si cand iei pe protocol cred eu k nu te intinzi sa bei pana nu mai poti k e mocca nu?

merediss said...

Dragos .. nu cred ca ar avea ea fitze .. pentru ca o stiu de 4 ani, si cand mergeam pe strada .. nu umbla de parca ,,cine sunt eu" .. si am fost cu ea la un concert si fetele de la receptie chiar au venit la noi, si ne-am jucat mima .. ne-am distrat chiar daca nici nu-i cunoasteam .. s-a comportat cu ele de parca le-ar cunoaste .. nu cred ca ar fi vreo fitzoasa .. ea chiar nu, fata de altele .. nu dau nume .. k sunt cateva!!
Iar de masa si protocol .. ce sa zic .. e penibil ..

Maria Andreea said...

Nici mie nu mi se pare normal...odata ce se presupune ca vii sa "incanti" publicul macar de atat sa ai parte si tu,de un pahar de apa si o masa,ferita de privirile curiosilor..ca vezi,unora le place sa se bage in sufletul tau prea tare...eventual sa-ti faca poze si in baie...

simona said...

Stati linistite dragelor ca Dragos chiar nu vorbeste prostii.Sa nu ne laudam cu astfel de "prietenii",nu?

Roxyk_Stef said...

hop si eu cu nasu'...
eu sincer am observat "fite" pe unii... cum sa zic... cand vine vorba de public... de exemplu cineva i-a zis unui copil ca nu ii da autograf decat daca are albumul...
la partea cu protocolul... nu stiu de tare multe trupe insa de putinele pe care le stiu ... n-au cine stie ce impresii...
oricum si unii organizatori is de rahat! de exemplu cand au venit fly o data-n Iasi i-au cazat intr-un camin, lucru care mi se pare... cel putin ciudat!
am citit ceva de un concert prin Iasi in decembrie... ai detalii? am lipsit la vreo 2 la asta nu mai am de gand:))

sylvia said...

pe 10 dec venim la iasi la un bal. te pop

Roxyk_Stef said...

hehe... la o zi dupa ziua mea :D abia astept ... o sa fiu negresit acolo

sylvia said...

a mea e pe 27 dec :)

Roxyk_Stef said...

capricorn... nu esti in zodie cu mine dar esti in luna cu mine :D ce mandra-s:)) am fugit la examen, pup :*

Ea said...

Mmm... bad Sylvia! :P

sylvia said...

Ea , ma vizitezi cam rar! :)

Ea said...

Pai, am cam uitat de Blogger. Am o perioadă încărcată, nu mai pot fi la fel de activă peste tot.

sylvia said...

si eu,abia mai stiu de mine,dar nu ma plang, in ianuarie o sa am suficient timp pt toate celelalte

Ea said...

Eu... în august, sper! :))

sylvia said...

pe criza asta..........este super ok!abia astept sa vina martie....:)