Tuesday, December 8, 2009

asti martini acum ca maine nu se stie....


Tot incerc sa imi ocup timpul cu tot felul de treburi ,sa intru in spiritul sarbatorilor dar totul mi se pare ironic de crunt ! Ascult MAGIC FM toata ziua in masina,incerc sa fiu atenta la versurile pieselor de craciun ,sa regasesc magia: bucurie,globuri,beteala,forfota,muzica frumoasa,cafea cu scortzisoara sau vin fiert.
Tot ce fac ma duce cu gandul la Teava.Azi postez pe blog,beau Asti si barfesc pe mess cu voi despre toate nimicurile,ma enervez urmarind criza politica si cred ca o data la 5 minute ma gandesc la faptul ca maine poate toate astea nu ar mai exista ,eu n-as mai exista! Si toate lucrurile pe lumea asta ar decurge la fel si oamenii s-ar bucura de Craciun si la radio ar rasuna aceleasi piese,asa cum Teava ar putea foarte bine sa fie acum la Sorin acasa jucandu-se pe play station sau mancand tocanita.Si totusi s-a dus.....si n-o sa-l mai vedem niciodata!Intotdeuna am fost o panicoasa,nu dorm niciodata in masina pt ca mi-e frica,am senzatia ca daca inchid ochii pierd controlul,tresar la cea mai mica curba.Era sa o patim de multe ori.....Foarte des multumesc in gand pt ce am ,mai trec cand am timp si pe la biserica! Si totusi.......mintea mea nu poate cuprinde ideea,scenariul unei morti atat de stupide!
Am scos de la naftalina sticla de Asti, o pastram pentru o sarbatoare speciala sau pt situatii de urgenta dar......avand in vedere cele constatate am sa merg pe principiul "traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima!" Deci sa ne bucuram de Asti azi ca maine nu se stie.....(glumesc...)
PS1: cat despre criza politica :"ce-o fi scris si pentru noi,bucurosi le-om duce toate de e ..... sau razboi")
PS2: In poza sunt eu si "publicistul meu" Cristi ( ca sa inchei intr-un ton optimist)

6 comments:

Bogdan Nita said...

parca multora dintre noi ne e dor sa mai simtim spiritul sarbatorilor de craciun ... cand casa miroase a brad si a ceva dulce ... cand copii , parintii merg la colindat si nu tin cont ca au vile, conturi mari si 2-3 masini parcate in spate... momentele cand nu se tinea cont ce varsta ai si ca poti face orice... sunt sigur ca multi dintre noi inca ne mai simtitm copii...asta e "viata e ca o umbra, un actor ce joaca pe scena apoi se face nevazut .... " asa cum ii spunea unei prietene la decesul unui bun amic.... si sa inchei si eu in acelasi spirit... hai noroc silvia si sa stii ca e mai bun asti, daca stii la ce ora sa il bei... acum e cam tarziu ;)

sylvia said...

asti e bun la orice ora! bulele alea au un efect magic every time!

koko said...

Acesta era si motto-ul lui Teava! Si asta ar trebui sa facem cu totii ...sa ne tinem aproape prietenii,rudele ,sa le amintim mereu cat de mult inseamna pentru noi!Sa ne distram,sa radem cat mai mult,sa nu ne mai enervam pentru toate cacaturile!Sa aducem inapoi spiritul sarbatorilor,pentru noi si pentru toti copiii ,cei intoxicati de internet si mass-media,cei care nu stiu ce reprezinta un Craciun adevarat ,un Craciun ca cel pe care il aveam eu cand eram mica, cand mirosea in casa a cozonac si a sarmale ,cand tata imi aducea cel mai mare si mai frumos brad ,pe care il impodobeam cu totii in seara de ajun,cand mergeam la colindat doar de placere si nu pentru bani si cand primeam cadouri frumoase sub brad(nu ca jucariile de acum, care de care mai complicate,mai periculoase si care imi lasa impresia ca ai nevoie de o diploma sa le folosesti).Incercati cu toti sa va lasati cuprinsi de magia sarbatorilor ,de spiritul Craciunului,poate o sa va simtiti mai bine,poate o sa fie pentru cateva zile o lume mai frumoasa!

Apple Juice Official said...

Eu cred ca bucuria asta de Craciun ne`o impunem. De ce trebuie sa fim doar de Craciun mai buni cu cei din jur, de ce trebuie doar de Craciun sa ne bucuram de tot ceea ce avem in jurul nostru?! De ce nu putem sa facem asta in fiecare zi?! Pe vreme de criza, razboi sau mai stiu eu ce... cand vine Craciunul cu totii trebuie sa fim mai buni si mai "...". De ce sa nu fim asa in fiecare zi?!

Canguru' said...

Sylvia, cand simti ca nu mai simti magia Craciunului, din varii motive (stres, munca, necazuri), nu Magic FM te salveaza. Ci un copil... Bucuria lui inocenta ca "vine Mosul" iti va umple din nou sufletul.

sylvia said...

sa inteleg ca imi trebuie un copil mai repede?!